סקייטבורד לילדים: מדריך איך לבחור סקייטבורד למתחילים?

מחפשים סקייטבורד לילדים? מתלבטים מה לקנות? אל דאגה, הכנו עבורכם מדריך מפורט שיעשה לכם סדר, תוכלו לגשת לחנות סקייטבורד ולבחור את המוצר הנכון, הבטיחותי והאמין עבור ילדכם. מוכנים?

ראשית כל, קיימים 4 סוגי סקייטבורדים:

  1. סקייטבורד פעלולים / רחוב / קומפלט – Street Skateboard.
  2. סקייטבורד קרוזר – Cruiser.
  3. סקייטבורד לונגבורד – Longboard.
  4. סקייטבורד סרף סקייט – Surf Skate.

סקייטבורד פעלולים

סקייטבורד פעלולים, או סקייטבורד "רחוב", הוא הנפוץ מבין הסקייטבורדים ונועד בעיקר ללמוד ביצועים טכניים כמו קפיצות על ברזלים, קפיצות בסקייטפארק, סיבובים של הסקייטבורד באוויר ועוד. סקייטבורד פעלולים נועד בעיקר לנסיעה במשטחים מוחלקים כמו: מתחמי גלגליות וסקייטים, בטון מוחלק בסקייטפארק, פרקט, מגרשי משחקי כדור וכל משטח יחסית חלק. בשבילי אספלטים שבפארקים לא ניתן ליהנות במאה אחוז מרכיבה חלקה ומהירה.

סצנות עם סקייטבורד פעלולים ניתן לראות בטלוויזיה, סרטים ובאינטרנט בכלל. סקייטבורד פעלולים בדרך כלל יהיה בעל צירים קלים יחד עם גלגלים קטנים וקשים. בזכות גלגלים קטנים וקשים בד"כ וקרש קל עם 2 "קיקים", ניתן לבצע תרגילים טכניים מאוד.
למחיר לחצו על התמונה >>

סקייטבורד מקצועי קוף שחור

סקייטבורד קרוזר

אם הילד מתעניין בסקייטים ורוצה להיכנס לעולם הסקייטבורדינג, סקייטבורד קרוזר עם קרש רחב וגלגלים רכים לרכיבה יציבה וצנועה היא דרך מעולה לעשות זאת. בזכות גלגלים גדולים ורכים, לאגרים איכותיים וצירים איכותיים, ניתן לרכב על סקייטבורד קרוזר כמעט על כל משטח כולל מדרכות, שבילי אספלטים שבפארקים וכבישי אספלט.

סקייטבורד לונגבורד

לונגבורד הוא סקייטבורד עם קרש ארוך המאפשר פישוק רגליים נוח ויציבות גבוהה עבור מתחילים או עבור אנשים גבוהים. בעל גלגלים גדולים ורכים, קרש ארוך המסייע בשמירה על האיזון, היא דרך מצוינת לעשות דריכת רגל לעולם הסקייטינג. ללונגבורד איכותי יהיו מיסבים איכותיים וצירים גמישים. ללונגבורד סגנון נסיעה דומה לקרוזר, אבל הוא יעניק ביטחון רב יותר ברכיבה ויהיה יותר ידידותי למתחילים. 

סגנון נסיעה בסקייטבורד לונגבורד יותר רגוע, יותר זורם במהלך הנסיעה ואפשר לשלב תרגילים טכניים. יכול להגיע עם גלגלים בדרגות קושי שונות; ככל שהגלגלים יהיו רכים יותר, כך הנסיעה תהיה זורמת ומהירה יותר. גלגלים קשים יותר יאפשרו לבצע "סליידים" שהם זריקות זנב והחלקות שונות.

למחיר לחצו על התמונה >>

סקייטבורד קארבר sanview זבוב

סקייטבורד מדמה גלישה (סרף סקייט)

סקייטבורד סרף סקייט הוא סוג הסקייטבורד החדש שנועד לדמות גלישת גלים ולאמן את הגולש מחוץ למים על תנועות גלישה בים, כדי שהשרירים יזכרו בתנועות בעת כניסה ריאלית לים. מה שמיוחד בסקייטבורד זה, הוא הציר הקדמי שמאפשר את תנועת הפמפום והריצה על הגל. ניתן לרכב עליו על סוגי משטחים שונים כגון סקייטפארקים, מדרכות, כבישי אספלט ועוד. באמצעות סקייטבורד סרף סקייט ניתן לבצע תנועות מוטוריות מקסימליות. מאוד נהנים לרכב עליו והוא אהוב על ידי המתחילים ועל ידי מתקדמים כאחד.

לכל הסקייטבורדים בחנות >>

מתי מתחילים לרכב על סקייטבורד?

לרוב מתחילים לרכב על סקייטבורד מגיל חמש. בגיל הזה השרירים מתחזקים, היציבות משתפרת יחד עם הקואורדינציה. אין זה אומר שלפני גיל חמש הילד לא יכול לרכב על סקייטבורד. וודאי תוכלו לראות ביוטוב או בטיקטוק ילד קטן קופץ מעל רמפה, אבל אם הילד עדיין לא "בשל", זה בסדר להמתין עוד שנה עד שהוא ירגיש יותר בטוח.

קניית סקייטבורד ראשון לילד

קניית סקייטבורד למתחילים היא משימה די פשוטה; מבררים עם הילד מה סגנון הנסיעה, וקניית סקייטבורד שיתמוך מבחינה טכנית ברצונות שלו. לפעמים הילד מבקש סקייטבורד מסוים רק משום שראה אותו אצל החברים, והוא לא בהכרח הסקייטבורד המתאים לו ביותר. במקרה כזה כדאי לשקול לקחת אפילו שיעור סקייטבורד או להיעזר במוכר בבחירת הסקייטבורד המתאים ביותר.

סקייטבורד לילדים

איך לבחור סקייטבורד לילדים?

קיימים הרבה סוגים של סקייטבורדים בשוק: סקייטבורד פעלולים, לונגבורד, קארבר.. אז מהו הסקייטבורד המומלץ לילדים? כדי שתוכלו לקנות את הסקייטבורד האינדיבידואלי לילד שלכם, ריכזנו עבורכם את הפרמטרים המרכזיים עליהם כדאי להתייחס בעת בחירת סקייטבורד לילד:

רוחב הקרש: אחד הפרמטרים החשובים בעת קניית סקייטבורד לילד הוא רוחב הקשר, שהוא בעצם החלק עליו יונחו הרגליים ובעזרתו יתומרן הסקייטבורד. את רוחב הסקייטבורד נהוג להתאים לגובהו של הילד. כדי לבדוק שרוחב הקרש מתאים לרכיבה, בקשו מילדיכם לפשק את הרגליים כך שכל רגל תגע בברגים העליונים והתחתונים של הקרש. אם הם מגיעים בקלות והילד מרגיש יציב ונינוח, סימן שהמידה מתאימה.

חומר הקרש: עץ מייפל קנדי הוא אחד העצים האיכותיים לקרש סקייטבורד, ולכן תמיד נעדיף סקייטבורד עם קרש עץ. קשר עץ הוא חומר גלם איכותי, אמין ואיתן, יכול להחזיק משקל רב ובטוח לרכיבה. בקיצור, לא נמליץ על סקייטבורד מפלסטיק.

גלגלים: גלגלי סקייטבורד משתנים לפי גודל ורמת הקושי שלהם. ככל שגלגלי סקייטבורד יהיו גדולים ורכים יותר, כך הרכיבה תהיה זורמת יותר ולילד תהיה הנאה צרופה ברכיבה. במרבית המקרים רוכבים מתחילים יעדיפו גלגלים גדולים ורכים. רוכבים מנוסים יותר וכאלה שירצו לעשות פעלולים, סיכוי גדול שיבחרו בסקייטבורד עם גלגלים קטנים וקשים יותר, שיאפשרו להם לבצע קפיצות, החלקות וכיו"ב.

מיסבים: מיסבים הם חלקים בתוך הגלגל ומאפשרים לו להסתובב. כדי שילדכם יוכל ליהנות מרכיבה איכותית וביצוע פעלולים, נמליץ לא לחסוך בנושא הזה, ולקנות סקייטבורד עם מיסבים איכותיים, אחרת סיכוי די גבוה שהגלגלים לא יסתובבו כפי שציפיתם והילדים עלולים להתאכזב מהרכיבה.

ציוד מגן: ביטחון הילדים מעל הכל! ציוד נלווה לרכיבה על סקייטבורד בגדר חובה: קסדה, מגני ברכיים, מגני מרפקים ומגני שורש כף היד. רכיבה בטוחה הוא נושא חשוב ואין לזנוח אותו.

המלצה מה לא לעשות כשקונים סקייטבורד לילדים

מומלץ לא לקנות סקייטבורד בחנות שאינה מתמחה בספורט. לרוב בחנויות צעצועים או בחנויות שלא מתמחים בציוד ספורט מוכרים סקייטבורדים זולים ופחות איכותיים. השקיעו מהתחלה בקניית סקייטבורד איכותי ותחסכו לעצמכם הרבה כאבי ראש וכסף.

מה כדאי לעשות בקניית סקייטבורד לילד?

ללכת לחנות ספורט, שם יוכלו להמליץ וליעץ לכם על סקייטבורד איכותי ומתאים לצרכי הילד שלכם. אנשים שעובדים עם ציוד ספורט, התנסו וראו מאוד סקייטבורדים בעלי ידע רחב יותר ויוכלו להסביר את ההבדלים בין סוגי סקייטבורדים ולהמליץ על הסקייטבורד הנכון. ואל תשכחו לקנות קסדה ומגנים.

למה לך לבזבז את הזמן?

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם!