איך לרכוב על אופניים בריא: בלי להזיק לשרירי הגב ובלי לסבול מכאבים

לרכיבה על אופניים המון יתרונות בריאותיים, אך רכיבה לא נכונה עלולה להזיק לגב. מחקרים העלו כי רכיבה ממושכת בתנוחה מסוימת עשויה להוביל לכאבים בגב, כפי שישיבה ממושכת בצורה לא נכונה מול המחשב יכולה לגרום לכאבי גב. החדשות הטובות הם, שיש לזה פתרון.

רכיבה על אופניים תופסת פופולריות הן בישראל והן בעולם כולו, וטוב שכך, שכן לרכיבה על אופניים יש יתרונות בריאותיים רבים: היא משפרת את הכושר האירובי ומחזקת את הגוף מפני מחלות שונות.

אחד החסרונות העיקריים של רכיבה על אופניים היא ישיבה ממושכת במצב סטטי, שעשויה להוביל לכאבים בגוף.

מחקרים שנעשו בקרב רוכבים מקצוענים, אשר מתכופפים בצורה קיצונית על מנת להפחית את ההתנגדות של האוויר, דיווחו על כאבים כרוניים בגב התחתון. כ- 51% מהרוכבים המקצוענים סובלים מכאבי גב ברמות שונות בצורה כרונית. מחקרים שונים מחזקים את הדיווח הזה ומוסיפים כי רוכבים שרכבו בתנוחת כפיפה עמוקה יותר, כשהכידון של האופניים נמוך במיוחד, היו בעלי סיכון גדול יותר לסבול מכאבי גב. 

אז מה הפתרון?

ישנן מספר דרכים להפחתה או למניעת כאבי גב עקב רכיבה ממושכת על אופניים:

  1. כאשר מקטינים את זווית הכפיפה בעת הרכיבה, העומס שנושא הגב נמוך יותר, וסביר כי הרוכב יסבול פחות, אם בכלל מכאבי גב. אם מגביהים את הכידון של האופניים – מקטינים את זווית הכפיפה.
  2. באמצעות הטיה האוכף קדימה ניתן להקטין את סיבוב האגן לאחור ובכך להגדיל את זווית הכפיפה.
  3. מומלץ לעיתים לשנות את תנוחת הגוף כדי לאפשר לגוף להתאושש מזווית הרכיבה.
  4. ביצוע תרגילי חיזוק לגב התחתון יאפשר יכולת טובה יותר של התכווצויות השרירים לאורך זמן.

המלצות אלה חשובות גם עבור אנשים שמבלים את רוב זמנם בעבודה מול מחשב. אורך חיים "יושבני" עשוי להקשות על בריאותנו, אך ניתן לחזק את שרירי הגוף בדרכים שונות, ולא פחות חשוב לשנות את התנוחה מדי פעם כי דווקא ישיבה סטטית לאורך זמן היא זו שגורמת לעיקר הכאבים ופחות הישיבה עצמה.

למה לך לבזבז את הזמן?

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם!